Tomasz Szuba

Tomasz Szuba

Ekonomista (SGH, MBA University of Minnesota/Carlson School of Management, SGH – podyplomowe studia zarządzanie projektami, Uniwersytet Jagielloński – podyplomowe studia retoryka, SGGW – podyplomowe studia zarządzanie w gastronomii). Ekspert ds. organizacji, zarządzania, innowacyjności, gospodarki obiegu zamkniętego ze szczególnym uwzględnieniem ograniczania odpadów spożywczych. Pomysłodawca i współtwórca innowacyjnego, pierwszego polskiego systemu do monitoringu struktury i ilości odpadów spożywczych KuMin.Sys.

Wraz z zespołem realizuje w Małopolsce kompleksowy program ograniczania ilości odpadów spożywczych w placówkach edukacyjnych - przedszkole/szkoła Montessori w Bolechowicach (www.venturishoreca.com). Brał udział w ponad 40 projektach doradczych w Polsce, Ukrainie, Jordanii, Kirgistanie, Rumunii, Chorwacji, Macedonii, Bośni i Hercegowinie, Azerbejdżanie. Pracował m.in. dla Andersena, Deloitte, KPMG, Ministerstwa Finansów, Banku Światowego. Przez 25 lat aktywny obserwator i współuczestnik funkcjonowania rodzinnego biznesu gastronomicznego: restauracji Tivoli w Legnicy – najstarszej, nieprzerwanie funkcjonującej od 1957 r. prywatnej restauracji na Dolnym Śląsku.